107 KİŞİLİK MEHTERAN TAKIMI İLE REKOR KIRDILAR

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencilerinden oluşan 107 kişilik Mehteran Bölüğü, Bilgi Evleri Yıl Sonu programı kapsamında düzenlenen programda sahne aldı. 16 Bilgi Evi öğrencisi, izleyenlere halk oyunlarından skeçlere kadar farklı konularda performanslar sergiledi.

107 kişilik Çocuk Mehteran Takımı ise kendilerini izlemeye gelen ilçe sakinlerine unutulmaz anlar yaşatırlarken, konser sırasında bolca alkış topladılar. Mehter takımını oluşturan 107 öğrenci ile en büyük çocuk mehteran takımı rekoru kırılmış oldu.

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencilerinin Bilim Şenliği kapsamında sunduğu Mehteran Konseri ilçe sakinleri tarafından coşkuyla izlendi.

Bağcılar’da 40 bin üzerinde öğrencinin 52 farklı kulüpte eğitim gördüğü Bilgi Evleri, muhteşem bir yıl sonu programına imza attı. Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi’nden 107 öğrenciden oluşan dev Mehteran Bölüğü sundukları konserle alkış topladı. Kendilerini izleyen büyüklerinin takdirini toplayan öğrenciler, en büyük çocuk mehteran takımı rekorunu kırmış oldu.

“ÇOCUKLARIMIZ YETENEKLERİNİ ORTAYA KOYUYOR”

Bağcılar’da eğitim ve öğretim alanında önemli mesafeler kat ettiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hizmete sundukları 16 Bilgi Evinde de çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayan kurslar verdiklerini belirtti. Öğrencilere takım ruhunu aşıladıklarını da vurgulayan Çağırıcı, Bilgi Evlerimiz kurulduğu günden bu yana amacına uygun hizmet veriyor.” dedi. Kurslarda aynı zamanda çocuklara tarihi ve kültürel değerlerin aktarıldığını da belirten Çağırıcı, şöyle konuştu: “100 öğrencimizden oluşan Mehteran Takımı başarılı bir konser verdi. Böylece en büyük çocuk mehteran takımı rekoru kırılmış oldu. Öğrenciler uyumlu çalışmaları ve sergiledikleri kabiliyetleriyle adeta herkesi büyüledi.”

Oluşturulma Tarihi : 07.11.2017